Україна переможе у війні, рф повинна припинити агресію та піти з України - прем'єрка Швеції

Україна переможе у війні, рф повинна припинити агресію та піти з України - прем'єрка Швеції

Укрінформ
Європа консолідована зараз як ніколи раніше в допомозі Україні протистояти російській агресії, яка має бути як терміновою, так і спрямованою на майбутню відбудову. Немає сумніву, що Україна переможе, росія повинна припинити агресію та повернутися на свою територію.

Про це прем’єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон сказала на відкритті Конференції донорів для допомоги Україні, повідомляє власкор Укрінформу.

«Після російської неспровокованої та невиправданої масштабної російської агресі проти України Європа вже більше не та, якою була раніше. Свідчення з України нагадують нам про найгірші моменти в європейській історії, звірства, які, ми думали, ніколи знову не переживемо знову… Моє серце з усіма українцями, які страждають… Україна переможе в цій війні, і ми стоятимемо за неї», - сказала Андерссон.

Шведська прем'єрка процитувала слова 11-річного Іллі з Одеси, сказані в розмові з представником ЮНІСЕФ, про вибухи, які він чув, та про страх, що ракета влучить в його будинок та всі загинуть.

«Україна потребує гуманітарної та фінансової підтримки, як військових засобів. Сьогодні ми сфокусуємося на термінових потребах, на мобілізації фінансування для реагування на гуманітарні виклики в Україні», - сказала Андерссон.

За її словами, Швеція виділить ще додаткові 23 млн доларів на гуманітарні потреби. Вона відзначила роль тих, хто зараз здійснює доставку необхідних вантажів у важких умовах в особливо небезпечні райони.

«Ми повинні дивитися наперед, надаючи підтримку зараз, думати про майбутнє України, яскраве майбутнє для українців. Ми повинні встановити зв’язок між терміновою гуманітарною допомогою та довготерміновими рішеннями для України. Сьогодні разом з українським урядом ми повинні знайти шляхи підтримки та посилення спротиву українського суспільства… Ми не можемо забути й про головне - росія повинна припинити свою агресію проти України. Вони повинні припинити війну та повернутися на свою територію», - сказала Андерссон.

Читайте також: ЄС допоможе українцям відновитися після війни та побудувати «країну мрії» - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Польща та Швеція таким чином хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

За даними ООН, 13 мільйонів людей в Україні потребують базової гуманітарної допомоги у вигляді житла, їжі та ліків. Тому, як зазначають у канцелярії польського прем'єра, необхідно негайно мобілізувати міжнародну допомогу для України, яка наразі покриває менше 15% від наявних потреб.

Кількість біженців з України, які внаслідок російського вторгнення змушені були покинути свої домівки та поїхати за кордон, вже перевищила 5,6 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-