Художниця зі США хоче виручити за портрет Зеленського мільйони і передати їх Україні

Художниця зі США хоче виручити за портрет Зеленського мільйони і передати їх Україні

Фото
Укрінформ
Американська художниця з українським корінням Женя Гершман написала портрет Володимира Зеленського, який хоче продати за кілька мільйонів доларів, а гроші передати на допомогу Україні.

Про це Гершман сказала в інтерв’ю Укрінформу, яке буде опубліковане невдовзі.

«Я побачила в інтернеті фотографію Зеленського під час його поїздки до Бучі. Спочатку навіть не впізнала його, просто побачила обличчя, на якому читалася така трагедія і таке співчуття, що я сказала: хочу його написати», - сказала художниця.

За її словами, обличчя Президента виражало те, що вона сама відчувала про війну та про її жахи.

«Я зрозуміла, що повинна написати цей портрет – саме так, як я це бачу і відчуваю. Гадаю, відчула настрій Володимира Зеленського правильно», - додала Гершман.

Вона розповіла, що працювала над портретом кілька днів. Тло, виконане чорними та білими мазками, передає «вибух бомб, які розповзаються на численні уламки, а довкола все зруйновано й розірвано на клоччя».

«Не бачачи ні крові, ні вбитих, ні постраждалих, ми все це відчуваємо через цей вибух та емоції Зеленського. Така була концепція», - пояснила художниця.

Вона зазначила, що виставила портрет в Інстаграмі, і за два тижні він мав близько 700 тисяч переглядів.

Женя Гершман сказала, що наразі ще не знає, як саме продаватиме картину, припускає, що це може бути аукціон «Сотбіс» у Нью-Йорку. І сподівається отримати за неї кілька мільйонів доларів.

Читайте також: На eBay проходить аукціон із продажу дитячих малюнків для допомоги українцям

Як повідомляв Укрінформ, Гершман написала портрет пораненої вчительки Олени Курило з Чугуєва, фото якої опублікували найвідоміші світові ЗМІ. Портрет, який вона назвала «Перше обличчя війни», було продано на аукціоні Heritage Auctions за $100 тисяч. Кошти пішли на амуніцію для захисників України.

Художниця-портретистка Женя Гершман живе і працює в Лос-Анджелесі. Народилася у Москві, її дід, відомий радянський поет Михайло Матусовський – родом із Луганська.

Фото: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-