Перша леді США зустрінеться з українськими біженцями

Перша леді США зустрінеться з українськими біженцями

Укрінформ
Перша леді Сполучених Штатів Джилл Байден відвідає Румунію та Словаччину 5-9 травня, де зустрінеться зокрема з українськими біженцями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на офіс Джилл Байден.

"У неділю, в американський День матері, (Джилл - ред.) Байден зустрінеться з українськими матерями та їхніми дітьми, які вимушено покинули свої домівки через війну росії проти України", - йдеться у повідомленні.

Перша леді також зустрінеться з американськими військовими на авіабазі в Румунії, після чого відправиться в Бухарест на зустріч із урядовцями і співробітниками посольства, працівниками гуманітарної допомоги та вчителями, які працюють з українськими переміщеними дітьми.

Читайте також: Світ продовжить притягати росію до відповідальності – Байден

Поїздка передбачає зупинки в словацьких містах Братислава, Кошице та Вишнє Нємєцьке, де Байден матиме зустріч з урядовцями, переміщеними людьми та працівниками служб допомоги.

Візит Першої леді США є демонстрацією підтримки України та сусідніх країн, які допомагають українським біженцям з боку високопоставлених представників США.

Читайте також: Польський виш запроваджує навчання українською для біженців

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, яка прибула до нашої країни з візитом 1 травня.

Фото: Jeff Fusco / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-