Польща і Словаччина запевнили, що продовжуватимуть надавати Україні військову допомогу

Польща і Словаччина запевнили, що продовжуватимуть надавати Україні військову допомогу

Укрінформ
Військова допомога Польщі для України "не є символічною”. Варшава і Братислава продовжуватимуть надавати військову допомогу Києву.

Про це під час спільної пресконференції у Братиславі в п'ятницю заявили міністри оборони Польщі і Словаччини Маріуш Блащак і Ярослав Надь, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Ця підтримка не є символічною. Це - реальна підтримка як важким озброєнням, так і, наприклад, безпілотними літальними апаратами, дронами, зенітними ракетами малої дальності Piorun”, - заявив Блащак.

Він зазначив, що Польща й надалі буде послідовною у підтримці України, оскільки “ця підтримка - в національних інтересах Польщі”.

“Ми підтримуємо Україну у військовому, гуманітарному і політичному аспектах. Незалежність України є гарантією незалежності Польщі”, - констатував глава Міноборони РП.

Блащак повідомив, що Польща зараз веде переговори із західними союзниками щодо заміни переданої Україні військової допомоги технікою та озброєнням союзників. Він зауважив, що вже після початку вторгнення рф на територію України Польща отримала від США дві батареї ЗРК Patriot, а від Великої Британії – ЗРК Sky Sabre.

Своєю чергою словацький міністр Надь наголосив, що разом із польським колегою вирішено продовжувати надавати інтенсивну військову, економічну, політичну та гуманітарну допомогу Україні.

Надь подякував Блащаку за ухвалене рішення про те, що польські винищувачі патрулюватимуть повітряний простір Словаччини у період, коли Братислава вже не використовуватиме свої винищувачі МіГ-29, але ще не отримає на озброєння американські F-16.

Читайте також: Україна отримала від Світового банку €88,5 мільйона грантової допомоги

Як повідомлялося, від початку широкомасштабного збройного вторгнення росії на територію України Польща передала Києву озброєння та амуніції на 7 млрд злотих (понад 1,6 млрд $). Йдеться про понад 200 танків Т-72, якими можна укомплектувати дві танкові бригади, самохідні артилерійські установки 2С1 “Гвоздика” ракетні системи залпового вогню “Град”, ракети класу “повітря-повітря” для літаків МіГ-29 та Су-27, дрони для ведення розвідки та бойові безпілотники Warmate, ПЗРК “Piorun” тощо.

Фото: Jaro Nad, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-