У Гданську з’явився сквер Героїчного Маріуполя

У Гданську з’явився сквер Героїчного Маріуполя

Укрінформ
Міська рада Гданська у Польщі присвоїла одному із скверів міста назву «Героїчного Маріуполя».

Рішення було прийнято місцевими депутатами одноголосно, передає Укрінформ з посиланням на офіційний сайт Гданська, передає Укрінформ.

“Гданські депутати ухвалили постанову, згідно з якою сквер на перехресті вулиць Партизанів і Матері Польки отримав назву Героїчного Маріуполя… Ініціатива викликала схвальні відгуки як з боку міської влади, так і всіх депутатів, тому вдалося швидко підготувати проєкт та поставити його на голосування”, - повідомляє пресслужба мерії Гданська.

Як зазначається, з пропозицією такого жесту під час однієї із сесій міськради Гданська у березні виступив мер Маріуполя Вадим Бойченко, який тоді через онлайн-зв’язок виступив перед місцевими депутатами. Її відразу підтримали місцеві депутати.

В обгрунтуванні до постанови про надання скверу імені Героїчного Маріуполя депутати міськради Гданська прирівняли Маріуполь до грецьких Фермопіл і польського Вестерплатте, які також героїчно протистояли переважаючим силам загарбників.

Читайте також: На Одещині хочуть перейменувати вулиці на честь героїв Маріуполя і Бориса Джонсона

“Місто вже стало легендою, символом відчайдушного опору злочинній агресії. Ми захоплені відвагою захисників Маріуполя, які захищають своє місто, батьківщину та всі дорогі нам європейські цінності. Ми віримо в їхній успіх. Ми всі з Маріуполя”, - підкреслили у постанові місцеві депутати.

Як повідомлялося, від початку російської агресії проти України у Польщі вже з’явилися публічні місця, які перейменовано на честь українського опору російським загарбникам. Зокрема, на початку квітня міська рада Познані прийняла рішення про надання одному із скверів міста назви Захисників України 2022 року. Своєю чергою влада у Кракові в середині квітня прийняла рішення назвати один із міських скверів іменем Вільної України.

Фото: gdansk.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-