Жителі Донеччини та Луганщини гарантовано отримають грошову допомогу - Мінреінтеграції

Жителі Донеччини та Луганщини гарантовано отримають грошову допомогу - Мінреінтеграції

Укрінформ
З 1 травня внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у громадах Донецької та Луганської областей, отримають грошову допомогу від держави.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Усі громади Донецької та Луганської областей увійшли до переліку територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Тож з 1 травня внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у громадах Донецької та Луганської областей, гарантовано отримають грошову допомогу від держави», - зазначили у відомстві.

Читайте також: В Україні із 7 мільйонів переселенців 1,5 мільйона вже звернулися за допомогою до держави

Отримати допомогу зможуть ті громадяни, які перемістилися з територіальних громад, що затверджені зазначеним наказом Мінреінтеграції, а також ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Читайте також: У «Дії» зареєстрували понад 100 тисяч заяв про пошкоджене майно

Як повідомлялося, допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з територій, які постраждали від війни, надається у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей - 3 000 гривень; для інших осіб - 2 000 гривень.

Заяву на допомогу на проживання можна подати дистанційно через застосунок "Дія" (в розділі «послуги»). Також заяву на взяття на облік у статусі ВПО можна подати особисто до органів соціального захисту, уповноваженої особи громади чи ЦНАПу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. 

26 березня уряд прийняв постанову про збір, обробку та облік інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-