В Україні із 7 мільйонів переселенців 1,5 мільйона вже звернулися за допомогою до держави

В Україні із 7 мільйонів переселенців 1,5 мільйона вже звернулися за допомогою до держави

Укрінформ
Близько 7 мільйонів внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зафіксовано в Україні внаслідок військового нападу рф - 1,5 мільйона вже звернулися по держдопомогу.

Як передає Укрінформ, про це заступник міністра з питань цифрового розвитку Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій Снавер Сейтхалілєв повідомив у відео, опублікованому в Фейсбуці Qırım.News.

"До лютого 2014 року у нас було близько 1,5 мільйона внутрішніх переселенців, зараз ця цифра зростає з кожним днем ​​і сьогодні їхня кількість становить близько 7 мільйонів, з них близько півтора мільйона вже звернулися за допомогою", - розповів Сейтхалілєв.

Він нагадав, що на допомогу з боку держави можуть розраховувати ті громадяни України, які змушені були переселитися з тимчасово окупованих або заблокованих російськими військовими територій, а також територій, де йдуть бойові дії. Крім того, додав держслужбовець, допомогу від держави можуть отримати люди, будинки яких зруйновані внаслідок військової агресії росії.

Читайте також: У «Дії» зареєстрували понад 100 тисяч заяв про пошкоджене майно

Сейтхалілєв зазначив, що значно полегшують процес подання заявки на отримання вищезгаданої допомоги сервіси, запущені на порталі державних послуг Дія.

Як повідомляв Укрінформ, починаючи з травня 2022 року процедура отримання допомоги від держави на проживання внутрішньо переміщеним особам відбуватиметеся за чіткою та врегульованою процедурою Мінреінтеграції.

Отримати допомогу зможуть ті громадяни, які перемістилися з територіальних громад, що затверджені зазначеним наказом Мінреінтеграції, а також ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування, зокрема через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Затверджений перелік територіальних громад можна переглянути за посиланням.

Допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з територій, які постраждали від війни, надається у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей - 3 000 гривень, для інших осіб - 2 000 гривень.

Читайте також: В Україні запускають мобільні центри адмінпослуг

Заяву на допомогу на проживання можна подати як дистанційно через застосунок "Дія", так і звернувшись особисто до органів соціального захисту, уповноваженої особи громади чи ЦНАПу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-