Шмигаль: Ми захистимо нашу країну і демократію у Європі та світі

Шмигаль: Ми захистимо нашу країну і демократію у Європі та світі

Відео
Укрінформ
Премʼєр-міністр Денис Шмигаль переконаний що українці захистять свою країну та демократію в Європі та світі.

Про це він заявив в інтервʼю CNN, передає Укрінформ.

«Українці абсолютно сміливі і захищають нашу країну. Усі хлопці і дівчата, Збройні сили захищають свою землю, свої сімʼї. І росія не здатна встановити контроль, тому що українці не хочуть мати росіян на власній землі», - сказав глава уряду.

Шмигаль констатував, що росія активізувала бойові дії на сході та півдні України, останні 4-5 днів спостерігається початок "великої битви за Донбас".

«Вони (російські війська - ред.) пробують усе, щодня, всюди, намагаючись посунути наші війська зі своїх позицій, але наші Збройні сили дуже відважні і захищають всі свої позиції та кожен квадратний метр нашої землі», - зауважив Прем’єр-міністр.

Він також відзначив велику підтримку з боку партнерів.

«Ми маємо величезну підтримку від наших партнерів: технічну, збройну і фінансову. Ми відчуваємо і маємо підтримку всього цивілізованого світу, особливо з боку Сполучених Штатів та президента Байдена особисто… Я переконаний, що ми захистимо нашу країну і демократію на Європейському континенті та у світі», - підсумував очільник уряду.

Читайте також: Світ має знайти рішення для відновлення України за рахунок заморожених активів рф – Шмигаль

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-