Парламентарки та мер Мелітополя розповіли Європі про жахи війни та про оборону України від російської навали

Парламентарки та мер Мелітополя розповіли Європі про жахи війни та про оборону України від російської навали

Відео
Укрінформ
Представницька українська делегація у складі народних депутатів України Марії Мезенцевої та Олени Хоменко, а також міського голови тимчасово окупованого міста Мелітополь Івана Федорова здійснила візит до Брюсселя.

Під час візиту вони як безпосередні учасники та очевидці трагічних подій, що відбуваються в Україні, розповіли представникам ключових Євроінституцій та НАТО про жахи війни, про потреби захисників України та про героїчний спротив усього її народу проти російського вторгнення. Про це члени делегації розповіли під час зустрічі з пресою у Брюсселі у приміщенні Представництва України при НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш дипломатичний представницький тур розпочався у Ватикані та у Римі, зараз ми у Брюсселі, далі – Гаага, Берлін, Дюссельдорф, і потім ми прибудемо на квітневу сесію ПАРЄ (Страсбург – ред.). З початку війни ми зрозуміли, що потрібно здійснювати максимальну комунікацію із зовнішнім світом про все, що відбувається в Україні. Наразі це вже переросло у більш розгалужені ініціативи. Невеликі групи депутатів працюють у країнах Європи, Північної Америки, Близького Сходу, Африки», - розповіла член делегації, заступниця Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з ЄС, голова підкомітету з питань наближення законодавства України до законодавства ЄС Марія Мезенцева.

Вона наголосила, що всі люди, запрошені до цієї делегації, є уособленням історії цієї війни, яку росія веде проти самого існування України, представляють обличчя та голоси реальних людей, що беруть участь у героїчному спротиві усього народу проти російського вторгнення. Ця обставина дозволяє переконливо, з перших рук, доносити до європейців інформацію про поточну ситуацію та про першочергові потреби захисників України, які, де факто, захищають нині всю європейську демократію.

Такі зустрічі відбулися в Єврокомісії, у Європейській службі зовнішніх дій, у Європейському Парламенті, у мерії міста Брюссель та у НАТО.

«Під час засідання Комітету з міжнародних відносин Європарламенту ми говорили про санкції, зокрема, питання щодо введення ембарго на постачання російських нафти й газу. В НАТО - розповідали про наші потреби, про зброю, про військову та гуманітарну допомогу. Ми відчули повну підтримку від країн-членів НАТО, у тому числі, щодо перспективи нашого членства. Ми не можемо про все інформувати ЗМІ, але підтримка з боку країн-союзниць вражає. Вже днями ми очікуємо більше зброї, щоб відстоювати український Донбас, визволяти Маріуполь, проводити спецоперації на Херсонщині та поблизу Харкова», - повідомила Мезенцева.

В свою чергу, відповідаючи на запитання Укрінформу, міський голова тимчасово окупованого міста Мелітополь Іван Федоров, якого нещодавно вдалося звільнити з російського полону, наголосив на тому, що для України перемога у цій війні означатиме лише повне звільнення країни від російських окупантів та повне відновлення її територіальної цілісності.

«Вся держава об’єдналася навколо нашої перемоги. Ми маємо відновити територіальну цілісність, поновити контроль над всіма своїми територіями,. Мені здається, що той момент, коли ми могли якось домовлятися з росіянами про контроль якихось територій, він вже пройдений. Він у минулому, після сотень вбитих дітей, після тисяч вбитих наших мирних громадян. Це підтверджується героїзмом та подвигами наших військових, які здивували весь світ», - наголосив Федоров.

Він зауважив, що розмова з партнерами по НАТО були не лише компліментарними. Українська делегація могла ставити конкретні запитання – зокрема, чому ще досі не було поставлено в Україну все те обладнання та допомога, що ще вчора було необхідним для її захисту від російського агресора?

«Всі ж пам’ятають, як у перші три-п’ять днів вся світова спільнота застигла, чекала, як розвиватимуться події. Ми навели конкретні приклади - цей напад здійснений не лише проти України. Є реальна небезпека для європейських держав. Ми показували, у чому потрібна допомога Україні, щоб вона, як і раніше, могла боронити кордони Європи», - сказав мер Мелітополя.

Читайте також: Втрати росіян в Україні становлять уже близько 21 тисячі вояків

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що розпочалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Країни Європейського Союзу та НАТО від початку вторгнення виявили солідарність із народом України, та продовжують надавати їй ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-