Пентагон повідомив про поставки в Україну тисяч гаубичних снарядів

Пентагон повідомив про поставки в Україну тисяч гаубичних снарядів

Укрінформ
Сполучені Штати відправили перші літаки з тисячами снарядів для 155-міліметрових гаубиць стандарту НАТО, переданих Україні в межах військової допомоги.

Про це повідомив під час телефонної конференції високопоставлений представник Пентагону, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Снаряди для гаубиць почали надходити вчора. Ще більше надійде сьогодні та впродовж ближчих днів», - зауважив чиновник.

При цьому уточнюється, що у затвердженому минулого тижня пакеті допомоги на $800 мільйонів, Сполучені Штати виділяють ЗСУ 40 тисяч снарядів для гаубиць.

Крім того, представник Пентагону повідомив, що американська сторона вже забезпечує навчання близько 50-ти українських військових щодо бойового застосування переданих гаубиць.

Читайте також: США надали 100 наборів першої допомоги працівникам рятувальних служб Харкова

Передбачається, що представники ЗСУ, які отримають знання й практику, далі навчатимуть своїх колег на українській території.

В Пентагоні додали, до Європи продовжують інтенсивно надходити поставки зі зброєю. Так, лише за останню добу до регіону прибуло близько чотирьох рейсів допомоги зі США.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня президент США Джо Байден ухвалив додатковий пакет оборонної допомоги для України загальною сумою $800 мільйонів. Він включає важкі системи озброєнь, у тому числі 155-міліметрові гаубиці й гелікоптери Мі-17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-