Шольц заявляє, що уряд сприятиме придбанню Україною озброєнь у німецького ВПК

Шольц заявляє, що уряд сприятиме придбанню Україною озброєнь у німецького ВПК

Укрінформ
Німеччина надала Україні всю зброю із власних запасів, що могла, але готова допомогти з придбанням озброєнь у виробників.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц після віртуальних переговорів з низькою глав держав і урядів у вівторок, передає Укрінформ.

За словами глави уряду, «можливості (Німеччини) досягають своєї межі».

Утім, зауважив він, Німеччина продовжує надавати військову допомогу Україні таким чином, щоб Київ міг купувати зброю у німецьких виробників ВПК. Йдеться, зокрема, про протитанкову та зенітну зброю, боєприпаси, артилерійське озброєння тощо.

Шольц зазначив, що деталі узгоджуються з обома сторонами - Україною та промисловістю. Визначальним є те, що все повинно відбуватися швидко - як укладення контрактів, так і доставка. При цьому все має відбуватися за узгодженння з партнерами в НАТО та ЄС.

Оскільки йдеться про сучасну зброю західних зразків, то «метою є навчити українських військових, щоб вони могли захищатися від російського нападу». Політик у цьому контексті вважає більш доцільним передачу озброєнь російського зразка, з якими українські військові знайомі.

«росія не повинна виграти цю війну», - підкреслив канцлер. Він водночас повторив, що НАТО не стане стороною війни.

Як повідомлялось, останнім часом глава уряду є об'єктом критики як опозиції, так і партій правлячої коаліції за дуже повільне прийняття рішень щодо надання Україні озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-