Перші леді європейських країн допомагають Україні – Зеленська

Перші леді європейських країн допомагають Україні – Зеленська

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська змушена приховувати своє місцеперебування, адже є ціллю російських убивць, але продовжує активно виконувати свою роботу - допомагає українським дітям.

Про це вона розповіла в інтерв’ю чеському журналу Respekt, яке вийшло в тому числі українською мовою, передає Укрінформ.

Зеленська розповіла, що її команда і вона особисто щодня намагаються працювати, щоб допомогти маленьким українцям опинитися у безпеці. Так утворились «рейси життя», в яких вони спільно з МОЗ, лікарями львівської дитячої лікарні, міжнародними медичними експертами, волонтерами та благодійниками евакуюють дітей з онкологічними захворюваннями зі Львова до Європи, щоб вони продовжили війну із хворобою.

Також пані Олена активно долучилася до питання евакуації дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей з інвалідністю до безпечних міст Європи, де їм будуть надані належні умови та догляд.

«І ще одна місія для мене — донести всьому світу, що в Україні йде справжня війна, вбивають тисячі дорослих і маленьких. Я продовжую закликати всю міжнародну спільноту — не мовчати», - заявила перша леді. Вона зазначила, що продовжує підтримувати контакт з багатьма своїми візаві, контакти з якими були налагоджені під час першого київського Саміту Перших леді та Джентльменів світу в серпні 2021 року.

«Перші леді Польщі, Франції, Німеччини долучилися до евакуації наших дітей на лікування за кордон. Перша леді Литви надає колосальну підтримку українським жінкам та дітям, які виїхали до Литви, в той час як їхні чоловіки служать в Збройних силах України. Перші леді Латвії, Австрії поруч зі своїми чоловіками президентами постійно відвідують масові акції на підтримку України та розповсюджують правду про те, що відбувається», - навела Зеленська деякі приклади дуже конкретної співпраці та допомоги. Вона висловила сподівання, що згодом, після нашої перемоги, український народ зможе відплатити своїм європейським братам гостинністю у відбудованій Україні.

Читайте також: Зеленська надала поради, як перетнути кордон з дитиною із інвалідністю

Найстрашнішим відкриттям для дружини Президента стало, за її визнанням, те, наскільки жорстокими можуть бути люди, принаймні, ті, про кого ми думали, що вони – люди. «Як вони можуть втрачати людське обличчя та творити такі звірства. Виявилося, що дна немає», - констатувала Зеленська, згадавши Бучу, Маріуполь, Охтирку, Краматорськ тощо. Попри твердження росії, що все це фейки, докази злочинів ретельно збираються, адже винні мають бути притягнуті до відповідальності. Зеленська зазначила, що знає, що вся її родина під прицілом, що росія здатна на все, отже, нічому нелюдському вона вже не здивується.

Олена Зеленська заявила, що завжди знала, що у скрутній ситуації для її чоловіка не існує варіанту здатися та втекти. Тому, коли почалась війна, вона ані на хвилину не сумнівалась, що він здатен повести за собою.

Дружина Президента зізналася, що не знає, за яких умов можливе подальше співіснування з російським суспільством після усього, що його представники скоїли в Україні.

Читайте також: Зеленська – в інтерв’ю CNN: Мішенню для російських військ є кожен українець

Як повідомляв Укрінформ, започаткований дружиною Президента Оленою Зеленською чат-бот для особистих історій війни “…Відлік…24|02” за тиждень роботи зібрав 10 тисяч переглядів і десятки відвертих розповідей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-