На спецрахунку для допомоги армії залишилося понад 6 мільйонів – НБУ

На спецрахунку для допомоги армії залишилося понад 6 мільйонів – НБУ

Укрінформ
Станом на 19 квітня на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, залишилось понад 6 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацбанку у Телеграмі.

Зазначається, що загалом на потреби військових перераховано 15,2 млрд грн.

Залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який НБУ відкрив для гуманітарних цілей, становить 314 млн грн. Понад 172 млн грн перераховано для надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Читайте також: За тиждень Україна домовилася про отримання $500 мільйонів від міжнародних партнерів

Від початку широкомасштабного вторгнення в Україну 24 лютого Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил. Рахунок – мультивалютний, відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Також Національний банк відкрив Мінсоцполітики мультивалютний рахунок для допомоги українцям, які постраждали від воєнних дій. Міністерство соціальної політики використовуватиме кошти, що надходять на цей рахунок, для підтримки громадян України, які найбільше страждають від війни.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-