Штати офіційно запровадили статус тимчасового захисту для українців – Єрмак

Штати офіційно запровадили статус тимчасового захисту для українців – Єрмак

Укрінформ
Статус тимчасового захисту для українців, які під час війни опинилися у Сполучених Штатах Америки, офіційно запроваджений.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак поінформував у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Зробили важливу роботу. Радий повідомити, що анонсований на початку березня спеціальний статус (Temporary Protected Status) для громадян України, які фізично знаходились в США, від сьогодні офіційно запроваджено. Відповідне рішення внесене у Федеральний реєстр та буде оприлюднене і зареєстроване завтра (19 квітня 2022 року)", – зазначив Єрмак.

Читайте також: Радбез ООН завтра обговорить гуманітарну ситуацію в Україні

Він підкреслив, що на прохання української сторони дату, на період якої громадяни України мали знаходитись на території США для кваліфікації на TPS, було перенесено з 1 березня на 11 квітня 2022 року. Таким чином громадяни України, які фізично перебували на території США станом на 11 квітня, зможуть скористатися цією програмою.

Керівник ОП розповів, що статус тимчасового захисту надасть можливість українцям залишитися у США терміном до 18 місяців з можливістю подання документів на дозвіл на працевлаштування в країні.

Читайте також: Дуда підписав зміни до закону про допомогу біженцям з україни

Єрмак подякував американським партнерам за військову, фінансову, гуманітарну допомогу, санкції, турботу про українських громадян, а також посольству України в США і всій дипломатичній команді за результативну роботу.

Він наголосив, що українська влада продовжує працювати на перемогу, щоб якомога швидше всі українці змогли повернутися додому і разом розбудовувати нашу країну.

Читайте також: Британський міністр прихистив у себе вдома українську сім’ю з трьох поколінь

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого – від початку повномасштабної російсько-української війни майже 5 мільйонів громадян виїхали з України за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-