Укрзалізницею евакуювали 4 мільйони українців, гумкоридорами – 300 тисяч людей

Укрзалізницею евакуювали 4 мільйони українців, гумкоридорами – 300 тисяч людей

Укрінформ
За час повномасштабного наступу росії на Україну Укрзалізниця евакуювала близько 4 млн громадян, гуманітарними коридорами вдалося вивезти майже 300 тис. осіб.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у звіті про роботу Координаційного штабу з гуманітарних і соціальних питань, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Він розповів, зокрема, що за час війни Укрзалізниця безкоштовно евакуювала потягами майже 4 млн осіб.

За його словами, потягами з Києва виїхали – понад 1,3 млн людей, з Харкова – майже 500 тис. громадян.

Тимошенко додав, що загальна кількість українців, які виїхали залізницею за кордон, – близько 500 тис. осіб.

Водночас він проінформував, що з заблокованих та найскладніших із безпекової точки зору міст людей евакуювали гуманітарними коридорами.

Читайте також: Агресор кидає все на штурм Маріуполябої набирають люті

«На жаль, були обстріли мирного населення, але з початку війни із Сумської, Запорізької, Київської, Харківської, Донецької та Луганської областей було евакуйовано майже 300 тисяч осіб», - сказав заступник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 березня підписав указ щодо створення Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань, спрямованого на допомогу громадянам у подоланні складних життєвих обставин у зв'язку зі збройною агресією росії проти України.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-