Зеленська - в інтерв'ю Vogue: путіну не вдалося розділити українців

Зеленська - в інтерв'ю Vogue: путіну не вдалося розділити українців

Укрінформ
російський президент володимир путін спробував розділити український народ, але йому цього не вдалося зробити.

Як передає Укрінформ, про в інтерв’ю виданню Vogue заявила дружина Президента України Олена Зеленська.

«Війна відразу об’єднала особисте й колективне. І це, мабуть, фатальна помилка тирана (путіна – ред.), який напав на нас. Спочатку ми всі українці, а потім усе інше. Він хотів нас розділити, розтрощити, спровокувати внутрішнє протистояння, але з українцями цього зробити неможливо. Коли когось із нас катують, ґвалтують чи вбивають, ми відчуваємо, що всіх нас катують, ґвалтують чи вбивають», - сказала вона.

За словами Першої леді, українському народу не потрібна пропаганда, щоб відчути громадянську свідомість і чинити опір.

«Цей особистий гнів і біль, які ми всі відчуваємо, миттєво активізують спрагу діяти, протистояти агресії, відстоювати свою свободу. Кожен робить це так, як може: солдати зі зброєю в руках, вчителі продовжуючи навчати, лікарі під час обстрілів проводять складні операції. Усі стали волонтерами — художники, ресторатори, перукарі — коли варвари намагаються захопити нашу країну», - додала дружина Президента.

Зеленська зазначила, що ця згуртованість українців чинити спільний опір російській агресії викликає велике почуття патріотизму у дітей.

Читайте також: Половина українських дітей стали переселенцями, із сотнями немає зв’язку – Зеленська

«Я бачу, що це викликає у наших дітей глибокі патріотичні почуття. Не тільки у моїх дітей, а у всіх дітей України. Вони виростуть патріотами та захисниками своєї Батьківщини», - заявила Перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому британський Vogue присвятив новий номер кризам із біженцями у світі та помістив на обкладинці фотографію, зроблену в Миколаєві.

Читайте також: Зеленська надала поради батькам, як заспокоїти дитину у стані стресу

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-