У Львові голова ПАРЄ готував «борщ єднання» з українцями зі всього світу

У Львові голова ПАРЄ готував «борщ єднання» з українцями зі всього світу

Фото
Укрінформ
У Львові президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тоні Кокс готував український «борщ єднання» разом з Євгеном Клопотенком та представниками 13 країн світу, які одночасно долучилися до благодійної акції від Міжнародного штабу допомоги українцям.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я зараз розумію одну річ: поки ми готуємо борщ, десь на території України вбивають ваших людей. Це неймовірно страшні речі, які роблять проти вашої нації. Ваш сусід силою вторгнувся у вашу країну. І саме це спричино низку рішень в Раді Європи, де ми працююємо. Бо ми говоримо, якщо сусід напав на сусіда, як це є в Росії з Україною, ми говоримо цьому агресору: до побачення з Ради Європи. Я вірю, що ми знову скоро повернемося до вас і знову приготуємо борщ разом», - зазначив очільник ПАРЄ.

Також до заходу у Львові долучилися представники діаспори із 13 країн світу. Вони одночасно з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та дослідницею традицій української культури Мариною Соботюк готували український борщ. Помічниками кухарів стали відомі українці - співак Павло Табаков з донькою Анастасією, скрипаль Олександр Божик та телеведучий Ігор Кондратюк.

Проєкт «Український борщ єднання» запроваджений Міжнародним штабом допомоги українцям, який співпрацює з представниками бізнесу, влади та громадськості в Україні та 80 країнах світу.

Мета проєкту полягає в тому, щоб зібрати кошти на 10 тисяч продуктових наборів для українців у критичних точках країни та тих, які тимчасово змушені покинути свої домівки або переїхати через втрату житла. Наразі ініціатори поставили дедлайн – до Великодня.

Передбачається, що проєкт «вирушить» у турне країнами Європи, щоб залучити до акції чим більше благодійників. Найпершою країною стане Польща.

Організатори заходу: Ганна Крисюк, засновниця Міжнародного штабу допомоги українцям, Марина Соботюк, співзасновниця ГО «Інститут культури України», дослідниця традицій української культури, Ігор Дулин, бізнесмен, громадський активіст Львова.

Як повідомлялось, Міста України об'єднались для подачі спільної заявки на конкурс «Молодіжна столиця Європи 2025».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-