У Канаді створили стипендію для українських студентів

У Канаді створили стипендію для українських студентів

Укрінформ
Уряд найбільшої канадської провінції Онтаріо оголосив про створення нової стипендії для студентів-українців, які постраждали від війни. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у відповідній заяві

"Провінція започатковує "Онтарійсько-українську стипендію солідарності" з бюджетом 1,9 млн доларів для підтримки студентів коледжів та університетів Онтаріо, які отримують державне фінансування. Стипендію призначатимуть студентам на основі їх успішності та фінансових потреб, починаючи з вересня 2022 року", - стверджується у повідомленні.

Онтаріо також оголосило про низку інших кроків, покликаних допомогти українцям, які тікають від війни. Зокрема, на всіх новоприбулих українців, які отримають спеціальну гуманітарну візу, негайно поширюватиметься дія медичної страховки.

Читайте також: “По цимбалах з Романом Цимбалюком”: Як Канада допомагає Україні у війні проти росії

Також вони зможуть отримати безкоштовну психологічну допомогу, направити дітей до державних шкіл Онтаріо та претендувати на короткострокове безкоштовне проживання. Окрім цього, українцям допоможуть із пошуком роботи.

Раніше інша провінція Ньюфаундленд та Лабрадор також оголосила, що надасть українцям медичне забезпечення та допоможе із пошуком роботи.

Як повідомлялось, Канада вже кілька тижнів терміново видає українцям візи, які дозволяють три роки жити й працювати чи вчитися у країні. Для її отримання необхідно лише заповнити коротку онлайн заявку та здати біометричні дані у будь-якому візовому центрі чи консульстві Канади в світі.

Вся процедура подання - безкоштовна. Утім, медичне забезпечення у Канаді входить до компетенції провінцій, тому правила отримання державного медичного страхування різняться залежно від регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-