США виділять понад $1 мільярд допомоги для постраждалих з України

США виділять понад $1 мільярд допомоги для постраждалих з України

Укрінформ
Сполучені Штати підтвердили готовність виділити понад $1 мільярд для забезпечення гуманітарної допомоги 10 мільйонам жителів України, які перетворилися на біженців і внутрішньо переміщених осіб, а також країнам, які приймають цих людей.

Про це заявила у вівторок під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при Організації посол Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми готові виділити більше ніж $1 мільярд в якості нового фінансування для надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни росії в Україні»,- зауважила дипломат.

Посол також висловила готовність Сполучених Штатів прийняти більш як 100 тисяч біженців з України.

Вона підкреслила, що війна росії в Україні створила найбільшу кризу біженців у Європі з часів Другої світової війни, країни ж, які приймають людей з України, «мають надійного партнера в особі Сполучених Штатів».

Постійна представниця США нагадала, що, за оцінками ООН, війна путіна в Україні перетворила більше ніж 4 мільйони людей на біженців, ще 6 мільйонів – на внутрішньо переміщених осіб.

«Ми продовжимо оцінювати гуманітарні потреби, щоб допомогти народу України і всім, хто втікає від насильства путіна», - зауважила представниця Сполучених Штатів.

Читайте також: Конгресмени США з обох партій просять Байдена надати Україні зброю, якої вона потребує

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Нью-Йорку проходить засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні, скликане за ініціативи Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-