Кулеба сподівається, що Захід не втомиться і далі підтримувати Україну

Кулеба сподівається, що Захід не втомиться і далі підтримувати Україну

Укрінформ
Український народ не втомлюється боротися за свою свободу, незалежність та цінності на тлі триваючої російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю провідній міжнародній журналістці американської телекомпанії CNN Крістіан Аманпур.

«Агресія рф проти України є загрозою для всієї глобальної безпеки. Ми не втомлюємося від боротьби за свободу, за незалежність та за цінності. Тому я також сподіваюсь, що люди на Заході не втомляться й далі нас підтримувати», - сказав він.

За словами Кулеби, єдина «втомленість», яку він нині бачить, стосується запровадження нових жорстких санкцій проти росії в деяких європейських столицях.

«Але ми працюємо з ними, і впевнений, що це зможе допомогти їм переступити через цю втомленість», - додав міністр.

Він також зазначив, що на перемовинах з рф справжніми аргументами є посилання санкцій проти москви та збільшення військової допомоги Україні.

«Чим сильніша Україна, тим більше болісним буде тиск на росію. Чим сильніша буде наша позиція на перемовинах, тим більше шансів на те, щоб отримати гарну угоду, яка буде поважати Україну», - сказав Кулеба.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-