Єврокомісія пропонує спростити використання €3,4 мільярда для допомоги біженцям з України

Єврокомісія пропонує спростити використання €3,4 мільярда для допомоги біженцям з України

Укрінформ
Європейська Комісія оприлюднила пропозицію зі спрощення процедур використання фондів регіонального розвитку в інтересах країн-членів ЄС, що приймають на своїй території біженців з України.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться на сайті Європейської Комісії.

«Для підтримки країн-членів, що приймають та облаштовують біженців, що рятуються від війни в Україні, Єврокомісія запропонувала спрощені фінансові процедури в рамках політики регіонального розвитку на період 2014-2020 років, щоб надати необхідні додаткові кошти. Пропозиції вводять поняття «спрощеного варіанту витрат», з розрахунку негайних потреб біженців, включаючи забезпечення продуктами харчування, базове матеріальне забезпечення, а також витрати на організацію проживання та транспортні витрати», - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що представлена схема надасть спрощений доступ країн-членів до вже представленого Фонду регіональних дій для біженців у Європі, а також збільшує до 3,4 мільярда євро обсяг фіксованого фінансування допомоги для біженців з використанням Фонду ЄС з надзвичайної допомоги (REACT-EU).

Таким чином, країни-члени зможуть скористатися фіксованою сумою фінансування з розрахунку на тиждень проживання кожного з біженців, на яких поширюється Директива ЄС із тимчасового притулку. Така схема діятиме з розрахунку 13 тижнів з моменту прибуття кожного такого біженця на територію ЄС.

Відповідні пропозиції Єврокомісія розробила на доручення ради ЄС і Європарламенту щодо посилення підтримки Європейського Союзу та швидкого виділення ресурсів для країн-членів, що приймають на своїй території біженців від війни, що розпочата росією проти України.

Вони також мають бути затверджені на рівні законодавчих органів – Ради ЄС та Європейського Парламенту. Після цього згадані фонди будуть негайно доступні для використання в інтересах країн-членів.

Як повідомлялося, Європейська Комісія ухвалила пропозиції щодо скоординованої політики країн-членів з обміну готівкової гривні на національну валюту, що дозволить біженцям з України обмінювати до 10 тисяч гривень готівкою на валюту країни ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-