Діти-біженці у Польщі отримали 1 800 українських книжок

Діти-біженці у Польщі отримали 1 800 українських книжок

Укрінформ
Для дітей українських біженців у Польщі надрукували шість книжок загальним накладом 1,8 тисячі примірників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Український інститут книги.

«Завдяки нашим польським партнерам — Fundacja Edukacja dla Demokracji (фундація "Освіта задля демократії") та її очільниці Мартині Богачик — вже надрукувані 1800 примірників шести книжок, які роздали українським діткам у Варшаві та Познані», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, щоб книжки потрапляли до українських дітей у Польщі, допомагають Анджей Заброварний з Pracownia Wydawnicza, який оцінює та координує видавничий процес, а також розповсюджує книжки, і директорка видавництва Yellow Point Publications Наталія Савицька, що сприяє друку книжок для маленьких українських біженців.

«Дітям, які опинилися в еміграції, у яких при собі є лише найнеобхідніше, потрібна хоча б частинка світу, з якого їх насильно вирвали. Сподіваюся, що наша ініціатива стане загальноєвропейським проєктом і куди б не поїхали українські діти, там на них завжди чекатимуть книжки», — прокоментувала Савицька.

В УІК зауважили, що проєкт триває, і закликають до нього приєднатися. З реквізитами можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомлялося, за даними ООН, за місяць війни росії проти України понад 3,7 млн людей залишили країну, шукаючи прихистку. Ще 6,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями. При цьому 13 мільйонів громадян "застрягли" в зонах бойових дій і не можуть виїхати.

Фото з сайту book-institute.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-