На платформах Apple, Android, Meta та Twitter можуть з’явитися українські смайлики

На платформах Apple, Android, Meta та Twitter можуть з’явитися українські смайлики

Петиція
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики закликає українців долучитися до збору підписів щодо запровадження на платформах Apple, Android, Meta та Twitter українських смайликів (emoji).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП у Фейсбуці.

«Створена МКІП петиція зібрала вже майже 9 000. Разом зможемо ще більше! Ваша підтримка дуже необхідна. Поширюйте серед друзів та знайомих. Будемо вдячні за кожен голос», - зазначили у міністерстві.

Долучитися до ініціативи можна тут: https://cutt.ly/8DlmEwV

Як повідомляє Укрінформ, станом на зараз на сайті change.org зафіксовано більше 8540 підписів. Необхідно зібрати 10 тисяч.

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до консорціуму Unicode з проханням, аби на платформах Apple, Android, Meta та Twitter з’явилися спеціальні українські емодзі. У МКІП створили петицію для підтримки цього рішення.

За статистикою, смайли як метод комунікації нині використовують понад 90% онлайн-користувачів. Тож у МКІП вважають, що поява українських емодзі на тлі безпрецедентної світової підтримки України допоможе ще більше згуртувати міжнародну спільноту навколо незламності українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-