Для окремих категорій сімей з дітьми почала роботу програма грошової допомоги – ОП

Для окремих категорій сімей з дітьми почала роботу програма грошової допомоги – ОП

Укрінформ
Багатодітні родини та родини з дітьми з інвалідністю, які постраждали через війну, мають право на отримання фінансової допомоги. 

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Для родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки, ЮНІСЕФ разом із Мінсоцполітики розпочали програму грошової допомоги», - розповів він.

За його словами, допомогу можуть отримати родини, які мають трьох і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подачі заявки, та родини, які мають двох і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Тимошенко пояснив, що таким сім’ям треба зареєструватися на сайті.

Крім того, він зауважив, що названі батьки або батьки-вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги.

Заступник керівника ОП додав, що заявку розглядатимуть фахівці ЮНІСЕФ та його партнери, повідомлення про рішення надсилають в СМС.

Тимошенко зазначив, що сума грошової допомоги на місяць становить 2 200 грн на кожного члена сім’ї, але не більше як на п'ять осіб, виплата допомоги за три місяці відбувається одноразово.

«Наприклад, якщо в родині п'ятеро членів, родина отримає 2 200 грн х 5 осіб х 3 місяці = 33 000 грн. Виплата надійде на вказаний вами банківський рахунок чи дебетову картку протягом чотирьох тижнів з моменту подання заявки», - резюмував він.

Як повідомлялося, за даними Офісу генерального прокурора, станом на ранок 30 березня, в Україні 145 дітей загинули і 222 поранені внаслідок повномасштабних бойових дій російських військ.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-