У Берліні перед посольством росії українські жінки розвісили 136 пар дитячих шкарпеток

У Берліні перед посольством росії українські жінки розвісили 136 пар дитячих шкарпеток

Фото
Укрінформ
У рамках Маршу українських матерів “Save children of Ukraine” перед російським посольством у Берліні розвісили 136 пар дитячих шкарпеток, адже саме стільки українських дітей вбито росіянами за місяць війни в нашій державі. 

Про це Укрінформу повідомили в агенції “PR Batteries”, яка є співорганізатором Маршів українських матерів в багатьох містах світу.

«Другий тиждень поспіль у великих містах Європи та Америки проходять Марші українських матерів “Save children of Ukraine”. Жінки, що були змушені бігти від війни, знову вийшли розповісти про страждання та смерті українських дітей, військові злочини росії та вкотре благали закрити небо над Україною», - йдеться у повідомленні.

У Берліні акція пройшла перед стінами російського посольства, де українські жінки організували перформанс в пам'ять про дітей, що загинули під час російської агресії в Україні. Стрічка зі 136 дитячими шкарпетками символізувала 136 дитячих життів, що обірвалися за один місяць війни.

Крім цього, жінки співали колискові та тужливі українські пісні, а також ділилися своїми історіями. Опісля перфомансу матері пройшли маршем до Бранденбурзьких воріт, де долучились до загальної демонстрації, організованої «Віче».

Як повідомлялось, цього тижня Марші українських матерів відбулись й в інших містах. Зокрема, у Будапешті на березі Дунаю організатори Маршу виклали 300 пар ношеного взуття в пам’ять про щонайменше 300 загиблих від авіаудару рф по Драматичному театру в Маріуполі.

В Атланті у рамках заходу українських матерів запалили 136 свічок, викладених на асфальті у слово Kids, нагадуючи про напис "Діти" біля Маріупольського театру. 

Марш українських матерів також пройшов у Нью-Йорку. Українки з ляльками у закривавлених простирадлах на руках та плакатами із гаслами Close the sky пройшли від офісу UNICEF до Times Square.

Марш Матерів став частиною мітингу у столиці Кіпру Нікосія під посольством рф. Він був організований спільно кіпріотами і українцями проти війни та вбивства цивільного населення, зокрема дітей. На ньому зібралося близько 300 людей різнихнаціональностей.

Наступного тижня Марш українських матерів пройде 2 квітня, за день до виборів в Будапешті, о 11.00 біля офісу UNICEF.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-