Українські громади США організували колективні перегляди телемарафону Save Ukraine

Українські громади США організували колективні перегляди телемарафону Save Ukraine

Укрінформ
Українські громади США організували колективні перегляди телемарафону Save Ukraine — #StopWar.

Один з таких переглядів відбувся у місті Йонкерсі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Кількадесят людей зібралися в церкві Святого Архангела Михаїла для перегляду марафону та внесення пожертв задля перемоги України.

«Громада дуже болюче переживає те, що відбувається в Україні. Емігранти, які приїхали відразу після Другої світової війни, кажуть, що нині Україна робить те саме, що вони робили 70-80 років тому – бореться з нападниками», - зазначив настоятель храму отець Кирило.

За його словами, місцева українська громада налічує близько 400 родин українців, які намагаються всіляко допомагати своїй Батьківщині.

Своєю чергою генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов, який побував на перегляді телемарафону в Йонкерсі, зазначив, що «цей марафон – ще один спосіб об’єднати бажання закордонних українців допомагати своїй країні, спосіб зв’язку з Україною, який дає змогу бачити, чути й відчувати її».

За словами дипломата, телемарафон викликав великий інтерес у «маленьких і великих громадах українства за кордоном».

Він зауважив, що важливим чинником єднання українців виступає церква, яка організувала колективний перегляд марафону. «Люди зібралися, щоб переживати разом з Україною, а також принести сюди гуманітарну допомогу, зробити пожертви», - додав Голубов.

Як повідомлялося, у неділю на базі польського телеканалу TVP відбувся міжнародний благодійний концерт-телемарафон Save Ukraine — #StopWar, який транслювали телеканали близько 20 країн.

Під час двогодинного ефіру музиканти, митці, громадські активісти, лідери думок, актори, художники, спортсмени, волонтери з усієї планети виступали на підтримку України. Водночас проходив збір коштів для розв’язання найбільших гуманітарних проблем, спричинених повномасштабним вторгненням рф на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-