Німецький театр провів акцію солідарності з Маріуполем

Німецький театр провів акцію солідарності з Маріуполем

Фото
Укрінформ
Перед Німецьким театром у Берліні в суботу відбулась мистецька акція солідарності з багатостраждальним українським містом Маріуполь. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук українського посольства.

З ініціативи Посольства, що розташоване поруч із зазначеним культурним закладом, та за миттєвої згоди керівництва театру актори, активісти та українські дипломати написали перед центральним входом великими білими літерами російською «ДЕТИ». За аналогією з великим написом біля розбомбленого театру в Маріуполі та на знак того, що Берлін - з Маріуполем, а Німецький театр Берліна - зі зруйнованим академічним драматичним театром Маріуполя.

Німецький театр провів акцію солідарності з Маріуполем/Фото: Ukrainische Botschaft in Berlin , Facebook

Театром, де переховувались від російських бомбардувань діти, про що великими літерами - щоб було видно з літаків - Маріуполь відчайдушно кричав, благаючи не скидати бомби принаймні сюди. На жаль, це не зупинило ворога. Як повідомлялося пізніше, під уламками будівлі загинуло близько 300 людей.

Схожу акцію, як повідомляв Укрінформ, провели 22 березня в Празі, де свічками було викладено слово «ДЕТИ» перед Національним театром.

У неділю, у Всесвітній день театру, в Німецькому театрі на шести сценах відбудеться низка заходів, присвячених саме Маріуполю.

Як повідомляв Укрінформ, російська агресія спричинила жахливу гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Загарбники бомбардують беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-