У Празі росіяни вийшли на протест проти вторгнення рф в Україну

У Празі росіяни вийшли на протест проти вторгнення рф в Україну

Фото
Укрінформ
У суботу в центрі Праги громадяни росії, які проживають у Чехії, вийшли на акцію протесту проти розв'язаної рф війни в Україні та проти президента путіна.

Про це повідомляє Prazski Denik, передає Укрінформ.

Демонстранти зібралися на площі Миру, звідки вирушили колоною через Вацлавську площу до Староміської площі. За даними поліції, в ході взяли участь близько 3 тисяч осіб. Учасники акції вигукували «Ні війні», «Слава Україні» та інші несли жовто-сині прапори.

Акція проти вторгнення рф в Україну у Празі/Фото: prazsky.denik

Промовці на Староміській площі заявляли, що росія під керівництвом путіна стає фашистською державою. Вони також зазначали, що зараз в Україні вирішується доля всієї Європи.

Учасники під час мітингу хвилиною мовчання вшанували загиблих українців: дітей, жінок, військових.

Під час ходи до акції протесту приєднувалися люди, дехто підбадьорювали демонстрантів оплесками чи скандуванням.

«Російська діаспора, яка була шокована раптовим нападом росії, вперше зібралася, щоб висловити свою підтримку Україні, 27 лютого, на 7-му річницю вбивства російського політика Бориса Нємцова, на площі, що носить його ім’я (перед посольством рф у Празі – ред). У міру продовження війни було організовано Празький російський антивоєнний комітет, який допомагає українським біженцям, і сьогодні було скликано найбільший захід російської еміграції, на який прибули від 3 до 5 тисяч осіб», – сказав один з організаторів Георгій Євстаф’єв.

Крім того, як повідомляє портал Seznam, до входу у посольство рф у Чехії у суботу вранці прийшли четверо чеських активістів, кожен із п’ятилітровим відром штучної крові, та облили сходи. Акція протесту стала відповіддю на вбивство невинних мирних жителів України. «Наша «кров» - ніщо порівняно з пролитою насправді кров’ю через безсердечну політику путіна, воєнного монстра», – сказав активіст Девід Штеффель.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: prazsky.denik, czseznamzpravy.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-