Британія відправить в оточені райони України продовольства на $2,6 мільйона

Британія відправить в оточені райони України продовольства на $2,6 мільйона

Укрінформ
Велика Британія відправить продовольство до оточених російськими військами районів України на суму 2 мільйони фунтів стерлінгів (понад 2,6 млн доларів США).

Про це оголосила міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс, передає Укрінформ із посиланням на заяву британського уряду.

«Ця життєво важлива пожертва продовольства та припасів допоможе підтримати український народ перед обличчям варварського вторгнення росії. Наші команди працюють удень і вночі з нашими польськими та словацькими друзями та урядом України, аби гарантувати, що люди, які перебувають під найбільшим ризиком, отримають необхідні припаси, яких вони так сильно потребують», - заявила Трасс.

Зазначається, що близько 25 вантажівок із сухими продуктами, консервами та водою прибудуть до найбільш постраждалих українських міст.

Радниця з гуманітарних питань МЗС Великої Британії Еліс Гупер також додала, що багато жителів в оточених районах ховаються у підвалах "без доступу до їжі та води".

За оцінками, понад 12 мільйонів людей по всій Україні потребують гуманітарної допомоги, а фактична цифра, ймовірно, набагато вища.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-