До австрійського  Інсбрука відправили ще більш як 100 дітей з України

До австрійського Інсбрука відправили ще більш як 100 дітей з України

Укрінформ
112 українських дітей, які мають родини, дітей-сиріт і дітей з інвалідністю вирушили до австрійського міста Інсбрук.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Зазначається, що це вже друга група юних українців, яку відправили до Австрії в межах домовленості глави уряду землі Тіроль Гюнтера Платтера, посольства України в Республіці Австрія та першої леді Олени Зеленської.

«До цієї групи увійшли діти з Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Київської, Житомирської, Волинської, Львівської областей та міста Києва. Це діти з різними долями, ними опікуються або їхні родини, або держава. У групі – вихованці спеціальних закладів – навчально-реабілітаційних центрів, спеціальних і санаторних шкіл, а також діти зі звичайних шкіл, які виховуються в родинах, діти з інвалідністю», – розповіли в ОП.

Олена Зеленська поінформувала, що завдяки спільним зусиллям посольства України в Австрії, уряду землі Тіроль є принципова домовленість про прийом щонайменше 300 юних українців, зокрема дітей з інвалідністю, їхніх батьків і вихователів.

За даними ОП, перші 130 дітей днями вже прибули до Австрії.

«Отже, ще кількасот життів будуть у безпеці. Працюємо далі, щоб у безпеці були всі українці», –зауважила перша леді.

Як повідомлялося, за даними ювенальних прокурорів, станом на ранок 25 березня, 135 дітей загинуло в Україні через збройну агресію російської федерації, 184 дитини отримали поранення.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-