G7 зобов’язується допомогти Україні – Шольц

G7 зобов’язується допомогти Україні – Шольц

Укрінформ
Глави держав і урядів G7 зустрілися в Брюсселі на запрошення німецького головування і підтвердили готовність зміцнити співробітництво перед обличчям невиправданого, неспровокованого нападу росії на незалежну та суверенну Україну.

Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц журналістам після зустрічей у четвер у Брюсселі, передає Укрінформ.

За словами Шольца, всі члени G7 запровадили пакети санкцій проти росії. На саміті в Брюсселі вони всі взяли на себе зобов’язання щодо повної та неухильної реалізації санкційних заходів. Санкції, переконані їхні автори, є ефективними та добре діють.

«Ми погодилися, що будемо реагувати новими санкціями у разі необхідності. Це сильний сигнал спільних дій», - підкреслив Шольц.

Він зазначив, що лідери «Групи семи» погоджуються з необхідністю взяти на себе глобальну відповідальність щодо підтримки України та сусідніх з нею країн (які прийняли в себе біженців). Німеччина, як поінформував її канцлер, доведе на даний час свою підтримку до 370 млн євро. G7 закликає інші держави збільшити гуманітарну підтримку України та її сусідів.

Крім того, Німеччина, а також інші держави G7 відчувають себе зобов’язаними прийняти та захистити українських біженців і просять інші країни також взяти біженців війни з України, сказав Шольц.

G7 також планує вжити спільних кроків і подбати про те, щоб мінімізувати вплив війни на ціни на сировину та продукти харчування, який є, за оцінкою Шольца, «драматичним».

«G7 бачить своїм зобов’язанням запобігти катастрофі голоду», - сказав канцлер ФРН. Німеччина, зокрема, надає 34 млн євро на боротьбу з голодом, велика частка з яких буде розподілена каналами ФАО ООН.

Як сказав канцлер, Росія своїм вторгненням в Україну порушила фундаментальні цінності повоєнного порядку. Лідери провідних економічних націй закликали російського президента врешті-решт припинити вогонь, забезпечити гуманітарні коридори для евакуації людей. «Російські війська мають вийти з України», - підкреслив Шольц. Це, сказав він, необхідно для пошуку дипломатичного рішення конфлікту. Німеччина готова застосувати всю свою вагу, аби змусити росію шукати дипломатичного рішення, підсумував він.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-