Зеленська - до маріупольців: Україна робить усе, щоб організувати гуманітарні коридори

Зеленська - до маріупольців: Україна робить усе, щоб організувати гуманітарні коридори

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська звернулася до мешканців Маріуполя, наголосивши, що країна знає, що відбувається в місті, і робить усе, щоб організувати гуманітарні коридори.

Відповідне звернення вона оприлюднила у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Я звертаюся до всіх вас – маріупольців і тих, чиї близькі зараз там, у цьому змученому місті. Країна знає, що відбувається. Країна робить усе, щоб організувати гуманітарні коридори. Ворог дуже не хоче, щоб мирні люди вийшли. Та вони вийдуть. Протримайтеся, дорогі люди, благаю. Повторю слова свого чоловіка: "Україна своїх не кидає", – підкреслила дружина Президента.

Зеленська розповіла про школу мистецтв у Маріуполі, на яку було скинуто авіаційну бомбу, в підвалі якої перебувало 400 людей.

"Школа мистецтв... Там мала звучати музика, мали створюватися картини. А звучить плач і твориться смерть. Це знову Маріуполь, прострелене, спалене серце нашої країни", – зазначила вона.

Перша леді також згадала розбомблений театр, біля якого напис "Діти", помітний з повітря, не спинив російського льотчика. Окрім цього, вона нагадала про пологовий та тисячі знищених багатоповерхівок.

"Міста фактично немає. Але воно залишається в його жителях. А жителі – 300 тисяч – залишаються у підвалах понівечених будинків без світла, води та їжі й кожної хвилини чекають, коли й на кого впаде наступна ворожа бомба", – додала дружина Президента.

Зеленська опублікувала уривки з дописів маріупольської журналістки Надії Сухорукової, яка вирвалася з пекла:

"Мы бежали в гараж под страшным обстрелом. Вокруг все выло и взрывалось, а Кирюха кричал, перекрывая мины: "Мамочка, пожалуйста, мамочка, я не хочу умирать!"

"Потом оказалось, что папу засыпало навсегда. Лучший оператор, очень светлый человек, любящий папа и муж, спокойный и добрый, лежал с разбитой головой и неестественно подогнутой ногой в собственной квартире на девятом этаже. Похоронить его было нельзя. Достать тоже. Через несколько дней весь подъезд вместе с Витей сгорел. В дом снова было прямое попадание".

"Нет ни машин, ни голосов, ни детей, ни бабушек на лавочках. Умер даже ветер. Несколько человек здесь все же есть. Они лежат сбоку дома и на стоянке, накрытые верхней одеждой. Я не хочу на них смотреть. Боюсь, что увижу кого-то из знакомых".

Перша леді закликала всіх прочитати та передати свідчення журналістки далі. Вона також висловила віру в те, що відповідна інформація звучатиме в суді над тими, хто тероризує українське місто.

Як повідомлялося, російські війська спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-