У центрі Відня відбулася акція на підтримку України

У центрі Відня відбулася акція на підтримку України

Фото
Укрінформ
У центральній частині Відня на Площі прав людини у суботу відбулася чергова акція на підтримку України.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, акції солідарності з українським народом проводяться на цьому місці щосуботи австрійською організацією Vienna goes Europe.

"Наш сьогоднішній захід не є традиційною демонстрацією з виступами спікерів тощо, а має дещо іншу мету. Сьогодні ми хочемо інформувати, ми хочемо провокувати перехожих до обговорення війни в України. І нам це вже вдалося - люди підходять і спілкуються, отримують інформацію про те, що відбувається, які заходи плануються на підтримку України, дізнаються, що можна зробити для підтримки українського народу", - зазначив у коментарі кореспонденту агентства один з організаторів акції Дітмар Піхлер.

Акція на підтримку України у Відні/Фото: Василь Короткий, Укрінформ

За його словами, один із перехожих підійшов до учасників акції та розпочав дискусію, "поширюючи досить проросійські наративи".

"Але це саме в цьому була наша мета – говорити з такими людьми, щоб донести до них правду про те, що насправді відбувається в Україні. І ми, і присутні українці, які залишили свою країну, рятуючись від російської агресії, надали йому детальні пояснення того, яку війну веде путінська армія", - додав Піхлер.

Під час акції також продавали різну українську атрибутику, виручені кошти будуть передані благодійним організаціям, які займаються підтримкою України.

Як повідомляв Укрінформ, після початку масшбатного втогнення Росії в Україну в столиці Австрії регулярно проходять акції на підтримку українського народу. Вони організовуються як українцями, котрі мешкають у Відні, так і австрійськими організаціями. Участь у них беруть, зокрема, австрійські політики та представники громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-