Стівен Спілберг із дружиною передали $1 мільйон на гуманітарну підтримку України

Стівен Спілберг із дружиною передали $1 мільйон на гуманітарну підтримку України

Укрінформ
Всесвітньо відомий американський кінорежисер Стівен Спілберг і його дружина акторка й художниця Кейт Кепшоу передали $1 мільйон як гуманітарну допомогу для потреб біженців з України.

Про це повідомляє видання Variety, передає Укрінформ.

«Через свій благодійний фонд Hearthland Foundation Спілберг і Кепшоу виділили гроші кільком організаціям в Україні, а також у сусідніх з нею країнах», - ідеться у статті.

Видання зазначає, що після того, як вторгнення російських військ в Україну перетворило мільйони людей на біженців, голлівудські зірки взяли на себе зобов’язання зібрати кошти для тих, хто потребує допомоги.

Спілберг і Кепшоу часто жертвують великі суми на благодійність. Раніше вони передали $1 мільйон Фонду відновлення освіти Лос-Анджелеса, аби допомогти студентам у розпал пандемії COVID-19, а також виділили $1 мільйон для запуску кінофундації Jewish Story Partners.

Відомо, що у Стівена Спілберга українське коріння. Його предки емігрували до США з Одеси та Кам'янця-Подільського. У 2006 році Спілберг відвідав Київ як продюсер українсько-американського документального фільму про Голокост "Назви своє ім'я". Він зійшов з літака зі словами "Я вдома".

Як повідомлялося, популярна американська акторка Міла Куніс, яка народилася в Україні, а також її чоловік актор Ештон Катчер запустили кампанію GoFundMe для збору $30 мільйонів на допомогу українським сім’ям. Їхні колеги Олівія Колман, Біззі Філіппс, інші зірки Голівуду розмітили звернення на відеоплатформі Cameo, пообіцявши пожертвувати частину своїх доходів на благодійність для України.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: IMDb

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-