Литовські волонтери передали Україні близько сотні камуфляжних сіток

Литовські волонтери передали Україні близько сотні камуфляжних сіток

Укрінформ
З Литви до України відправили близько сотні маскувальних сіток, виготовлених за кілька тижнів волонтерами по всій країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

Зазначається, що започаткувала ініціативу з виробництва маскувальних сіток Валерія Брасе, чиї родичі мешкають в українських містах, які обстрілює росія.

«Сітками, що зроблені нами, можна буде вкрити 84 танки. Але знайшлися люди, які пожертвували нам сітки заводського виробництва, деякі з них залишилися ще з радянських часів. Тому ми вивозимо близько 100 сіток. Якщо ми зможемо за допомогою цього врятувати хоча б кілька життів, це буде дуже добре», - розповідає Брасе.

До роботи з виготовлення камуфляжних сіток для України долучилося понад тисячу людей по всій Литві.

Наразі сітки доправлено в зону бойових дій. За словами Брасе, ініціативу планується продовжити - у співпраці з литовським проєктом Praeities zvalgas («Розвідка минулого» - дослідники занедбаних військових об'єктів).

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Фото: lrt.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-