Король та королева Бельгії нададуть житло трьом родинам українських біженців

Король та королева Бельгії нададуть житло трьом родинам українських біженців

Укрінформ
Король Бельгії Філіп та королева Матильда вирішили надати два помешкання для прихистку українських біженців, що рятуються від російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє місцеве видання The Bulletin з посиланням на офіційну заяву представників королівської родини.

Зазначається, що буде надано два помешкання, в яких зможуть розміститися три українські родини.

Житло знаходиться у власності королівського благодійного фонду Royal Donation.

«Це житлові приміщення, які спочатку були розраховані для соціальних агенцій, які надають допомогу людям з низькими доходами. Місія (фонду Royal Donation – ред.) добре відповідає тому, чого ми хочемо досягти за допомогою королівської пожертви… З огляду на кризу з біженцями з України, ми надамо ці помешкання для екстреного прийому», — розповів президент благодійної організації Ян Сметс.

Члени королівської родини вже неодноразово зустрічалася з біженцями з України, які прибули до Брюсселя. Зокрема, у середу, 16 березня, король Філіп відвідав центр реєстрації біженців із України в Ейзель. За даними видання, щодня до Бельгії прибуває близько 2000 українців.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ООН, із 24 лютого, від початку війни рф проти України, з країни виїхали понад три мільйони українців.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-