Штати передадуть Україні дрони-камікадзе

Штати передадуть Україні дрони-камікадзе

Укрінформ
Новий пакет оборонної допомоги США для українського війська включатиме 100 безпілотників Switchblade, відомих як дрони-камікадзе тактичного рівня, які здатні вражати цілі зарядом на своєму борту.

Про це повідомляє в середу американське видання Politico із посиланням на конгресмена-республіканця від штату Техас Майка Маккола, передає Укрінформ.

«Включення (в пакет підтримки – ред.) тактичних безпілотників, які врізаються в цілі, стало новою фазою поставок зброї, що Сполучені Штати відправляють в Україну»,- зазначає видання.

БПЛА Switchblade – це невеликий легкий безпілотник, який може перебувати в повітрі до 30 хвилин, перш ніж оператор на землі направить його на ціль за десятки кілометрів. Дрон запускається з труби, як мінометний снаряд. Його GPS-наведення в реальному часі дозволяє в польових умовах керувати ним до моменту, коли він врізається в ціль і вибухає.

До цього часу поставки з Америки включали переважно протитанкову та зенітну зброю.

Маккол також сказав, що США «працюють із союзниками» над відправленням в Україну нових зенітно-ракетних систем С-300, знайомих для українських фахівців. Раніше повідомлялося, що такі комплекси готова була передати Україні Словаччина.

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент Байден оголосив, що Сполучені Штати виділяють додаткові $800 мільйонів, які разом із попереднім траншем в розмірі $200 мільйонів підуть виключно на забезпечення України оборонними системами та зброєю. Пакет передбачає, зокрема, поставку 800 зенітних систем Stinger, 2 тисячі протитанкових ракет Javelins, 1000 одиниць легкої бронебійної зброї, 6 тисяч протитанкових систем AT-4. Загалом лише за останній тиждень Сполучені Штати виділили допомогу Україні у сфері безпеки й оборони на понад $1 мільярд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-