На запит Зеленського: США сприятимуть у передачі Україні систем ППО

На запит Зеленського: США сприятимуть у передачі Україні систем ППО

Укрінформ
Сполучені Штати виділяють додаткові $800 мільйонів, які разом із попереднім траншем в розмірі $200 мільйонів підуть виключно на забезпечення України оборонними системами та зброєю в умовах російської агресії.

Про це заявив у середу президент США Джо Байден під час звернення з Білого дому про допомогу Україні з боку Америки, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У суботу моя адміністрація ухвалила виділення близько $200 мільйонів, щоби забезпечити стабільний потік зброї і боєприпасів в Україну. І зараз я знову застосовую свої президентські повноваження, щоби активувати додаткову підтримку у сфері безпеки та надалі допомагати Україні відбивати напад росії – ще $800 мільйонів підтримки», - зауважив президент США.

Таким чином, за його словами, Сполучені Штати лише за останній тиждень виділили нову допомогу Україні у сфері безпеки й оборони на понад $1 мільярд.

Байден зазначив, що новий пакет включатиме 800 протиповітряних систем, щоб українські військові могли й далі збивати літаки й гелікоптери та захищати власний повітряний простір, людей і помешкання.

«На запит президента Зеленського ми визначили та зараз допомагаємо Україні придбати додаткові системи ППО більшого радіусу дії й боєприпасів для них»,- додав Байден.

Новий пакет допомоги також включає 9 тисяч ручних протитанкових систем високої точності. Президент США не уточнив, яких саме, однак попередньо в Пентагоні поінформували, що до відправки готуються системи Javelin. Крім того, США забезпечують близько 7 тисяч одиниць стрілецької зброї, в тому числі, кулеметів, автоматичних гвинтівок, гранатометів, що стануть у нагоді людям, які вийшли на захист своїх міст і селищ в Україні. До виділеної зброї додається близько 20 мільйонів боєприпасів в загальному підрахунку. США також забезпечать українське військо безпілотними апаратами.

«Це обладнання передається напряму від нашого Міністерства оборони українським військовим, щоби допомогти їм у боротьбі з (російським – ред.) вторгненням. Я дякую Конгресу за виділення цих коштів», - зауважив Байден.

Він також зазначив, що підтримку Україні надають не лише Сполучені Штати, але й увесь світ, який об’єднався у рішучих зусиллях примусити путіна «сплатити дуже високу ціну» за його агресію.

Президент Байден підкреслив, що Сполучені Штати продовжать надавати українцям зброю в наступні для них важкі дні протистояння, а також забезпечуватимуть гуманітарну підтримку всім, хто її потребує в Україні, і хто був змушений виїхати з неї.

Крім того, президент США пообіцяв посилювати тиск на режим путіна та надалі ізолювати російську економіку в глобальних масштабах.

Наприкінці промови глава Білого дому підписав розпорядження про виділення Україні додаткової допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до Конгресу США, який з цією метою зібрав у середу засідання двох палат – Сенату й Палати представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-