США підтвердили, що можуть посилити Україну більш складними системами ППО

США підтвердили, що можуть посилити Україну більш складними системами ППО

Укрінформ
Адміністрація США і військове керівництво Пентагону продовжують оцінювати оборонні потреби України та вивчають можливості для посилення українських ППО більш складними системами, ніж переносні зенітно-ракетні комплекси.

Про це повідомила у вівторок під час телефонного брифінгу постійна представниця США при НАТО посол Джуліанн Сміт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми постійно оцінюємо, які додаткові потреби (у сфері оборони – ред.) мають наші друзі в Києві. Ми продовжимо розглядати, які ще аспекти або інші форми протиповітряної оборони ми могли би надати Україні», - сказала посол, відповідаючи на запитання, чи розглядають США надання Україні засобів ППО, більших ніж просто переносні комплекси «Стінгер».

У цьому зв’язку Сміт нагадала, що адміністрація Байдена з початку 2021 року вже виділила Україні підтримки у сфері безпеки на суму $1,2 мільярда. «Лише за останні два тижні ми забезпечили допомогу на $550 мільйонів», - зазначила дипломат.

Крім того, за її словами, минулого тижня Конгрес США схвалив додатково $13,6 мільярдів на підтримку України й союзників.

«Отже, це історія, яка продовжується», - зауважила Сміт, додавши, що не лише Сполучені Штати, але й союзники по НАТО продовжують шукати додаткові способи для посилення України у сфері оборони, в тому числі протиповітряної.

Як повідомляв Укрінформ, протиповітряна оборона Сухопутних військ ЗСУ від початку війни знищила 45 повітряних цілей противника. Водночас росія продовжує використовувати свою чисельну перевагу в повітрі для нанесення ударів по мирних містах України.

Фото: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-