Зеленський закликає міжнародних партнерів збільшити війську допомогу Україні

Зеленський закликає міжнародних партнерів збільшити війську допомогу Україні

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна дуже потребує зброї, і закликає міжнародних партнерів збільшити обсяг військової допомоги.

Про це він сказав на зустрічі лідерів держав Joint Expeditionary Force, передає кореспондент Укрінформу.

"Ви знаєте, якої зброї ми потребуємо, всі знають. Ви знаєте, яких засобів захисту ми потребуємо, ви знаєте, що нам життєво необхідно - літаки. І без ваших зусиль нам було б вкрай складно. Я вам вдячний, але зрозумійте - ми потребуємо ще», - наголосив він.

За словами Зеленського, Україна бере на полі бою багато трофеїв військовою технікою, вводить в дію стару радянську техніку, яка не працювала десятиріччя, але країні потрібна допомога.

«Наші люди беруть трофеї, захоплюють російську техніку. ... Беремо на полі бою і знову відправляємо у бій. Використовуємо все що маємо. Навіть зробили боєздатною стару радянську техніку, яка взагалі у нас десятки років не працювала. І все, що ми отримуємо від вас, - також використовуємо. Але обсяг, який ви даєте, він великий, але його складно оцінити, коли ви не у нас і просто не знаєте. Обсяг, який ви нам даєте на тиждень, ми використовуємо за 20 годин. Ось чому трофеї, ось чому складна боротьба", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що зараз на одного військового в Україні припадає по 10-20, а то й 30 людей супротивника; на один український танк - 100 російських.

"Впевнений, що ви зможете збільшити обсяг і відчуваєте, як це посилить ваш захист, вашу безпеку разом з нашою. Як це зробить стабільним мир не тільки у нас, а, ще раз, - у ваших країнах", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-