Муніципалітети Словенії передали українським громадам гуманітарну допомогу - U-LEAD

Муніципалітети Словенії передали українським громадам гуманітарну допомогу - U-LEAD

Укрінформ
Муніципалітети Словенії передали українським громадам гуманітарну допомогу. Діалог між громадами двох країн допомогла налагодити Програма "U-LEAD з Європою".

Як передає Укрінформ, про це U-LEAD повідомляє у Фейсбуці.

"Мости довіри між громадами України та Словенії рятують життя та дають надію. 13 березня перетнула український кордон у Закарпатті перша вантажівка з екстреною допомогою", - йдеться у повідомленні

Цю допомогу зібрали більше 10 словенських муніципалітетів, які брали участь у словенсько-українській партнерській програмі, організованій U-LEAD протягом 2020-2021 років.

Зокрема, зі Словенії передали продукти харчування, предмети гігієни та рятувальне спорядження для міст, які сильно постраждали від російського вторгнення, серед них Буча (Київська область), яка є партнером міста Кочев’є (Словенія), та Тростянець (Сумська область), що є партнером міста Зрече (Словенія).

В рамках ініціативи «Мости довіри» U-LEAD активізує європейське муніципальне партнерство у ці важкі часи та надає інформацію муніципалітетам країн ЄС про потреби українських громад та відповідні адміністративні процедури. У цьому конкретному випадку U-LEAD підтримав ініціювати діалог між відповідними громадами, під час якого вони визначили потреби, волонтерів, а також домовилися між собою, як організувати доставку.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: os.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-