Міжнародні федерації журналістів вимагають розслідування воєнних злочинів росії в Україні

Міжнародні федерації журналістів вимагають розслідування воєнних злочинів росії в Україні

Укрінформ
Міжнародні федерації журналістів вимагають розслідування воєнних злочинів російської федерації проти журналістів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко написав у Фейсбуці.

За словами Томіленка, “реагуючи на убивство американського журналіста в околицях Ірпеня, Міжнародна та Європейські федерації журналістів закликають до створення спеціального міжнародного трибуналу щодо військових злочинів рф, а також вимагають, щоб усі злочини проти журналістів в ході військових дій на території України були належно розслідувані, а злочинці покарані”.

“Ми шоковані таким збільшенням кількості нападів на журналістів, які висвітлюють війну в Україні. Загибелі журналістів Брента Рено та Євгенія Сакуна не можуть залишитися безкарними. Влада має зробити все можливе, щоб встановити осіб, які вчинили ці військові злочини”, – сказав генеральний секретар МФЖ Ентоні Белланджер.

За словами генерального секретаря ЄФЖ Рікардо Гутьєрреса, “ці систематичні напади на журналістів та інші воєнні злочини вимагають потужної реакції з боку міжнародної спільноти”.

“Ми повторюємо свій заклик створити спеціальний міжнародний трибунал щодо військових злочинів, скоєних у ході російського вторгнення в Україну. Цю вбивчу спіраль треба зупинити!”, – додав Гутьєррес.

“Українські та міжнародні журналісти сьогодні на передовій ризикують життям, гідно виконуючи професійний обов’язок. Наші колеги беззбройні та беззахисні – мікрофони та камери, бронежилети і шоломи – це все працює лише на ідентифікацію журналістів”, - наголосив Томіленко.

За словами голови НСЖУ, “російські окупанти свідомо атакують працівників ЗМІ, що, безумовно, заслуговує на найсуворіший осуд та на трибунали!”.

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня в Ірпені російські загарбники розстріляли автомобіль, в якому перебували міжнародні журналісти. 51-річний кореспондент Брент Рено загинув на місці. Його колега і водій були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-