З Латвії відправили в Україну дві фури різноманітної допомоги

З Латвії відправили в Україну дві фури різноманітної допомоги

Укрінформ
За участю багатьох організацій та активістів з Латвії були відправлені до України дві великі фури різноманітного вантажу. 

Про це розповів кореспонденту Укрінформу глава Конфедерації Українців Латвії ВІЧЕ Валерій Оленійчук, який координував збір, розфасування та відправлення вантажу.

«Днями відправили в Україну вантаж із двох фур. І вже збираємо наступний. Дуже вдячні всім, хто брав і бере участь у цій справі», - сказав Оленійчук.

Він пояснив, що півтори фури зайняли такі різноманітні речі, як берці, військовий одяг, тепловізори, рації, тушонка, інша їжа, дитяче харчування, а також корм для тварин. Ще пів фури зайняли 60 великих наборів з усім необхідним для малят до одного року, які придбала та підготувала одна молода родина, що сама ростить маленьку дитину.

«Простіше пояснити на прикладах, як, що, ким робилося. Платформа Ziedot.lv, яка збирає допомогу для України, сплатила тушонку та берці. Наші латвійські друзі та місцеві українці купили тепловізори та рації. Компанія VENIPAK надала можливість збирати вантаж на їхньому складі. Батько й син, що володіють фурами, повезли це в Україну. Тепер формуємо наступний вантаж», - розповів глава ВІЧЕ.

За його словами, мерія Юрмали вже виділила 60 тис. євро на закупівлю медобладнання, яке просили з пологового львівського будинку. Триває пошук 40 тисяч євро, аби мати потрібний повний комплект.

З 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-