У Варшаві відбувся марш на підтримку України

У Варшаві відбувся марш на підтримку України

Фото
Укрінформ
У столиці Польщі сотні осіб взяли участь у марші на підтримку України, яка потерпає від розв’язаної росією війни.

Хода під гаслом “Матері закликають: перестаньте стріляти в дітей!” пройшла центром Варшави, передає кореспондент Укрінформу.

У заході взяли участь, зокрема, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький з дружиною, маршалок Сейму Елжбєта Вітек, міністр соціальної політики Марлена Мальонг посол України Андрій Дещиця, співачка Тіна Кароль.

Марш на підтримку України у Варшаві / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Учасники тримали в руках плакати з написами “Стоп агресії росії проти Європи”, “Поляки солідарні з українцями”, “Зупинити війну”, “Росіяни, перестаньте вбивати людей”, “Зупинити бізнес з агресором” тощо. Лунали гасла “Київ - Варшава: спільна справа!”, “Ні - війні!”.

До присутніх перед початком маршу звернувся посол України в Польщі Андрій Дещиця. Він подякував владі країни та пересічним полякам за підтримку України та українців у цей складний час. Дипломат підкреслив: Польща показує, що є справжнім другом України, українці ніколи не забудуть відкриті серця і простягнуту руку допомоги.

Учасники маршу пройшли повз посольство України і завершили ходу біля посольства росії.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-