Дякуємо, що приймаєте українців як своїх – Олена Зеленська

Дякуємо, що приймаєте українців як своїх – Олена Зеленська

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська подякувала Польщі та іншим країнам Європи, які приймають українських біженців. 

Про це вона написала у Фейсбуці, передає Укрінформ

«Дитячі візочки на перонах Польщі. Польські мами залишають їх для українок, бо знають – ті переходили кордон лише з валізою та дитиною. «Канапку? Води?» – чують стомлені українки вже на кордоні. Із продуктами, одягом, медикаментами там цілодобово чергують поляки-волонтери – щоб нагодувати й обігріти. Саме у Польщі найбільше українських біженців – вже понад мільйон. Та не лише Польща! Словаччина, Румунія, Угорщина, Молдова показали себе не просто сусідами по кордону, а справді братніми народами», - йдеться у дописі.

Як зазначила Олена Зеленська, вказані країни миттєво відкрили кордони; створили потужні інтернет-ресурси, за якими кожен українець може знайти житло, лікарів, юристів; влаштовують українських дітей до шкіл і садочків як своїх; організовують безкоштовне медичне обслуговування.

Також перша леді відзначила, що й країни, з якими ми не маємо кордонів, стали ближче.

«Литва, Латвія, Хорватія, Болгарія, Швеція, Естонія, Норвегія, Фінляндія, Данія допомагають усім, чим можуть. Весь Євросоюз відкрився Україні – всі його країни надають статус тимчасового захисту із правом жити, працювати та навчатися у них. Безкоштовний проїзд уже запровадили Австрія, Бельгія, Нідерланди, Франція, Чехія, Німеччина, Естонія, Латвія, Литва. І цілодобово працюють у десятках країн волонтери – розташовуючи, годуючи, збираючи допомогу – звичайні люди, для яких українська біда стала нечужою. Дякуємо, що приймаєте українців як своїх", - написала Олена Зеленська.

За її словами, звісно, не так Україна уявляла свою інтеграцію в Європу.

"Але, обігріті й врятовані, вони обов’язково повернуться додому. Із вашим теплом у серцях», - підкреслила перша леді.

Як повідомлялося, кількість біженців з України перевищила два мільйони.

З 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-