Реальна ситуація про війну в Україні дійде до росіян приблизно за місяць - Гармаш

Реальна ситуація про війну в Україні дійде до росіян приблизно за місяць - Гармаш

Укрінформ
Найближчим часом навряд чи можна розраховувати на деескалацію військових дій, оскільки в Росії ще є ресурси й немає адекватного сприйняття ситуації російським народом.

Як передає Укрінформ, таку думку під час телемарафону «UAРазом» висловив журналіст, представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) у складі української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Сергій Гармаш.

Журналіст спрогнозував, що після провалу «бліцкригу» найімовірніший план путіна зараз аналогічний до того, що був застосований у 2014-2015 роках на Донбасі, - повільна позиційна війна на виснаження України.

«Я думаю, що зараз буде приблизно та сама ситуація – вони періодично намагатимуться взяти Київ, підтягувати свої війська з півдня до Києва, щоб узяти нас в оточення, але вже не бліцкригом, а системніше це робитимуть. На системне підвезення військ, повільне накопичення у них, у принципі, є ресурси», - сказав Гармаш.

Він зауважив, що розвиток подій залежатиме від того, наскільки Україна та партнери дозволятимуть путіну проявляти таку, хоч і сповільнену, але активність.

«Нам важливо зараз не лише оборонятися, а й наступати, відсувати їх», - вважає журналіст.

На думку Гармаша, найближчим часом навряд чи можна розраховувати на деескалацію військових дій, оскільки в Росії є ресурси і немає адекватного сприйняття ситуації російським народом.

«Поки що нам потрібно зібратися в кулак і діяти рішуче. Я думаю, ще місяць до них (росіян – ред.) доходитиме. У військовому плані ресурсів у них десь на місяць – не лише я так думаю, про це говорять і західні аналітики», - наголосив член української делегації у ТКГ.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджений військовий стан та оголошена загальна мобілізація. Збройні сили України за підтримки всього народу протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-