Жителі Латвії передали українським військовим десятки автівок

Жителі Латвії передали українським військовим десятки автівок

Фото
Укрінформ
Група автоспортсменів з Латвії доправила українським військовим 37 машин, які пожертвували жителі балтійської країни. Ще десять автівок у дорозі та десять - на стадії підготовки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на організатора групи Рейніса Познякса.

За його словами, ідея допомогти Україні з транспортом виникла випадково. Латвійські автоспортсмени мають багато знайомих в Україні. Вони повідомляли про нестачу машин. Спочатку машини призначалися для Національної гвардії та для Територіальної оборони, але зараз їх доставляють також українській армії.

«Спочатку кілька хлопців скинулися та купили вісім машин, які були передані батальйону Національної гвардії через хлопця, який пішов добровольцем до Національної гвардії України», - розповідає Познякс.

Коли перші машини було доставлено до України, стало зрозуміло, наскільки тут потрібний транспорт. «Ми зрозуміли, що треба продовжувати, але самі ресурсів більше не мали, тому ми звернулися до суспільства, яке виявилося неймовірно чуйним - ми досягли виробничих обсягів!» - ділиться активіст.

За його словами, жертвувати можна і ті машини, що потребують ремонту, оскільки групу підтримують торговці запчастинами та автосервіси. «Судячи зі зворотного зв'язку з України, пожертвувані машини рятують життя», - підсумував Познякс.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: twitter.com/poznaks

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-