ООН та партнери нарощують допомогу Україні - речник генсека

ООН та партнери нарощують допомогу Україні - речник генсека

Укрінформ
Гуманітарні організації спрямовують додатковий персонал по всій Україні для допомоги цивільному населенню, яке рятується від російських обстрілів та насильства

Як передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це заявив журналістам речник генсека ООН Стефан Дюжаррік.

Він зазначив, що, за оцінками Агентства ООН у справах біженців, 1,9 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами, а понад 2,3 млн перетнули західний кордон.

«Гуманітарні організації спрямовують додатковий персонал по всій країні та працюють над транспортуванням вантажів на склади в різних центрах на території України та за її межами», - сказав він.

За його словами, на сьогодні ООН та партнери надали в Україні гуманітарну допомогу в тій чи іншій формі більш як 500 тис. осіб, включаючи життєво важливі продукти харчування, житло, медикаменти.

Якщо вдасться забезпечити ширший гуманітарний доступ, «ми маємо намір надати допомогу значно більшій кількості людей, враховуючи масштаби та розмах гуманітарних операцій, які зараз проводяться», додав речник.

За даними ООН, станом на вечір середи 85 тонн гуманітарної допомоги доставлено до Вінниці та інших міст України, які приймають внутрішньо переміщених осіб.

Дюжаррік зауважив, що Всесвітня продовольча програма планує надати допомогу для 3,1 млн осіб усередині України сухими продуктами харчування, хлібом та продовольчими пайками.

«ВПП намагається переганяти час, аби заздалегідь розмістити продовольство в районах, де очікується спалах бойових дій», - сказав речник ООН.

За даними Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, Україну покинули понад мільйон дітей. Для захисту та підтримки матерів і дітей, які залишилися в країні, прибули шість вантажівок із майже 70 тоннами допомоги, повідомив Дюжаррік, що охоплюють засоби індивідуального захисту та медичні, хірургічні й акушерські набори.

«Команди ЮНІСЕФ в Україні доставлятимуть ці вантажі до 22 лікарень у п'яти різних регіонах країни для надання допомоги 20 тис. дітей та матерів», - сказав він.

Крім того, Всесвітня організація охорони здоров'я доставила 81 тонну допомоги в Україну і створює конвеєр постачання для медичних закладів по всій Україні, зазначив він.

ВООЗ також виділила 10,2 млн доларів зі свого резервного фонду та направила персонал для надання більш істотної допомоги біженцям, які залишили батьківщину.

У рамках екстреного заклику ООН «Україна-2022» на сьогодні отримано 109 млн доларів США, що становить 9,6% від потреби. У заклику, запущеному генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем 1 березня, ідеться про 1,1 млрд доларів на тримісячний період для гуманітарного реагування на ситуацію в Україні.

«Ми закликаємо донорів, які взяли на себе щедрі зобов'язання, швидко виділити гроші та повідомити про свій внесок у службу фінансового відстеження Офісу ООН з координації гуманітарних питань», - підсумував Дюжаррік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-