Латвійські медики прибули в Україну для допомоги у проведенні операцій пораненим бійцям

Латвійські медики прибули в Україну для допомоги у проведенні операцій пораненим бійцям

Укрінформ
Медики з Латвії прибули до Києва для підтримки наших лікарів у проведенні мікрохірургічних операцій пораненим українським воїнам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«Лікарі-професіонали Мартінс Малзубріс з Ризького травматологічного шпиталю й Шпиталю травматології і ортопедії та Олафс Ліберманіс зі Шпиталю травми прибули до Києва, щоб допомогти українським медикам у проведенні складних мікрохірургічних операцій поранених під час воєнної агресії РФ на території України. Латвійські медики вже разом із українськими колегами-травматологами провели надскладну 6-годинну операцію», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, впродовж кількох днів латвійські хірурги організували додаткову операційну для надання високоспеціалізованої медичної допомоги особам з вогнепальними пораненнями кінцівок на базі однієї з клінік Національної академії медичних наук України. Все необхідне колеги привезли із собою, включаючи операційний мікроскоп.

Окрім того, обладнано тренінговий зал, де проводяться навчальні семінари і майстер-класи для лікарів-травматологів і нейрохірургів для удосконалення майстерності у проведенні мікрохірургічних операцій.

У МОЗ наголошують, що така ініціатива для українських медиків є важливою у цей складний період і висловлюють подяку латвійським колегам за солідарність і допомогу у боротьбі за незалежність України.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-