Єврокомісія нарощує фінансову підтримку для допомоги біженцям з України

Єврокомісія нарощує фінансову підтримку для допомоги біженцям з України

Укрінформ
Європейська комісія продовжує цілеспрямовані заходи допомоги для мільйонів українських громадян, що рятуються від війни, яку проти України розв’язав режим путіна.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в інформації, що оприлюднена на сайті Єврокомісії.

«Як оголосила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, 500 млн євро з бюджету ЄС вже бути спрямовані на подолання трагічних гуманітарних наслідків війни, як в Україні, так і за її межами. З цієї суми 90 млн гуманітарної допомоги, включаючи 85 млн для України та 5 млн для Молдови, вже використовуються для надання біженцям їжі, води, медичних послуг та предметів першої необхідності», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що країни-члени надали суттєву допомогу в рамках Механізму ЄС із цивільного захисту, включаючи спеціалізовані автомобілі, медичні набори, намети, ковдри та стальні мішки, які вже доставлені людям, які потребують такої допомоги в Україні, а також тим біженцям, що перебувають у Молдові, у Польщі та у Словаччині.

Крім того, Єврокомісія представила спеціальну інструкцію для організації контролю на кордонах, яка максимально спрощує та скорочує час перетину кордону для людей, що шукають порятунку на території Європейського Союзу.

Понад 200 офіцерів Європейського прикордонного агентства Frontex додатково розгорнуті на кордоні між ЄС і Україною, а також у Молдові. Крім того, Молдова отримала від Європейського союзу ще 15 млн євро для реагування на цю ситуацію.

Єврокомісія також запропонувала продовжити дію використання фондів, що виділялися бюджетом ЄС на потреби органів внутрішніх справ країн-членів у 2014-2020 роках, що дозволить додатково залучити для допомоги біженцям 420 млн євро.

Єврокомісія оприлюднить на своєму сайті перелік організацій та установ, а також перелік предметів, які є необхідними для українських біженців, щоб громадяни та представники приватного сектору могли передавати таку допомогу надійними та перевіреними каналами.

Фонди у 10 млрд євро, що включені до програми рівного розвитку та відновлення ЄС на 2022 рік (REACT-EU), також можуть цілеспрямовано залучатися для фінансування програм із підтримки біженців з України, включаючи забезпечення житлом, медичне обслуговування, організацію освіти та інші послуги.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого 2022 року оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-